Haladó érzelmi munka a táplálkozással: Class Workbook 3

2025. június 14-15. szombat-vasárnap

Oktató: Pisták Dóra - Touch for Health oktató, Touch for Health Metafórák oktató
Helyszín: 1124 Budapest, Thomán István utca 8.
Ár: 52.000 Ft jegyzettel együtt
Előfeltétel: Touch for Health 4.
A Class Workbook tanfolyamok tetszőleges sorrendben, külön is végezhetők!

Haladó érzelmi munka a táplálkozással. Fókuszban a saját testhez és a táplálkozáshoz fűződő viszonyunk. Ez a tanfolyam arról szól, hogy milyen belső hajtóerők határozzák meg az étkezésünket, az elégedettségünket, a testünkhöz való hozzáállásunkat, a róla való gondoskodásunkat. Mindezt a jól ismert Touch for Health technikák összefüggő rendszerbe szedett folyamatával feltárva.Tanulsz és oldódsz is egyszerre, fejlődsz és kiegyensúlyozódsz a témáddal kapcsolatban. Nagyon komoly érzelmi munka kapcsolódik hozzá.

A táplálkozásra és a testünkhöz, a testmozgáshoz való viszonyra nagyon sok tényező hat. Maguk az élelmiszerek energetikai információt hordoznak, energiát mozgatnak meg, így az élet minden területén megmutatkozik, ahogy, amennyit és amit eszünk.

Támogatod az egyénnek megfelelő étrend, valamint a táplálkozással és a saját testéről való gondoskodással összefüggő hozzáállás kialakítását. 

Program: Anamnézis. Testtartás tudatosság. Előtesztek és bevezető tesztek. Cél vagy objektív referencia kiválasztása az étkezéshez és a saját testünkhöz való viszony javítására. Érzelem beazonosítása. Bevezető felmérések: kellemetlenséget okozó étkezési szokások és viselkedés; a helytelen étkezési szokásokhoz és viselkedéshez kapcsolódó problémás területek; testi kellemetlenségek objektív értékelése; a Lép-hasnyálmirigy, Tüdő és Vastagbél izom-meridián-szerv energetikai kapcsolatának felmérése; keresztmozgások. Szem-és fülenergia a céllal kapcsoaltban. Meridián kerék kiegyensúlyozás. Érzelmi stresszoldás a céllal kapcsolatban. Érzelmi stresszoldás ahhoz az időszakhoz, amikor a helytelen étkezési szokásokat kiváltó kellemetlenség megjelent. Táplálkozás tudatosság teszt. Érzelmi stresszoldás a táplálkozás tudatosság tesztben feltárt szükséges változtatások végrehajtásához. Hangbalansz. 5 elem kiegyensúlyozása élelmiszerrel. Az endokrin rendszerhez kapcsolódó izom-meridián-szerv energetikai kapcsolatok kiegyensúlyzása: Hármas melegítő, Keringési szexus, Hasnyálmirigy meridián. Az emésztéshez, felszíváshoz és kiválasztáshoz kapcsolódó izom-meridián-szervi energiák kiegyensúlyzása. ÉSO a jövőben a cél jövőbeni megvalósításával kapcsolatban. Meridián masszázs. Cél, érzelem és bevezető felmérések ellenőrzése. Otthoni gyakorlatok. 

MINDEN technika lépésről lépésre le van írva a jegyzetben, és minden technikát lépésről lépésre be is mutatok. Egyszerre fogsz itt újat tanulni, ismételni, összegezni, értelmezni, rendszerezni, és egy nagyon komoly oldást kapni a saját aktuális témádra.

Előfeltétel: Touch for Health 4.

Időtartam: 9 - kb. 17 óráig.

Még nem döntöttél? Iratkozz fel a hírlevélre, hogy értesítést kapj a dátumokról, tanfolyamokról! 

A Maurizio Piva, Olaszország Touch for Health fakultása által kidolgozott, IKC által elfogadott Touch for Health Class Workbook sorozat azért jött létre, hogy segítségükkel tökéletesíteni tudd a Touch for Health szintézis tudásanyagával való munkád és kompetenciád. Egy olyan Regisztrált Touch for Health oktató felügyelete alatt fogod használni, akinek felhatalmazása van ezeknek a tanfolyamoknak az oktatására. A 3 jegyzet előre megadott eljárásokon keresztül vezet végig a Touch for Health gyakorlati alkalmazásán. Az első három tanfolyam olyan célok kiegyensúlyozásával dolgozik, amik elsősorban a Touch for Health-ből ismert Egészség Háromszögének egy-egy oldalához kapcsolódnak.

A Class Workbook 1. a fizikai aspektusok javítására szolgáló célokra és eljárásokra fókuszál, azaz az élet bármilyen területén végzett mozgásokkal dolgozik. A Class Workbook 2 a kommunikáció, a vonzalom kifejezése, a kapcsolataink és az érzelmi egyensúly támogatását segítő célokra és eljárásokra fókuszál. A Class Workbook 3 az étkezéssel és a testünkkel való kapcsolatunkkal összefüggő célokat dolgozza meg.

A jól követhető, részletes jegyzet első részben feljegyezheted, amit a Touch for Health oktatód csinál a technikák bemutatásakor. Így lépésről lépésre követni tudod a folyamat minden aspektusát, segíti a fókuszt és a bemutatottak írásos rögzítését, és később referenciaként szolgálhat az önálló munkához, akár a tanfolyamon, akár azon kívül. Az oktatód aztán végigveszi veletek a folyamatot, hogy biztosítsa a megértést, és lehetővé tegye az esetleges javításokat.

Ezekkel a tanfolyamokkal a Touch for Health kompetenciád és tudásod ugrásszerűen nőni fog.