Class Workbook 3 - kapcsolat a testünkkel és az étkezéssel

2024. február 10-11. szombat-vasárnap

Oktató: Pisták Dóra - Touch for Health oktató, Touch for Health Metafórák oktató
Helyszín: 1124 Budapest, Thomán István utca 8.
Ár: 48.000 Ft jegyzettel együtt
Előfeltétel: Touch for Health 4.
A Class Workbook tanfolyamok tetszőleges sorrendben, külön is végezhetők!

Hogyan táplálod magad? Az étel, az étkezési szokások, a testhez való viszony megmutatja az önmagunkhoz való viszont is. A testeddel akkor fogsz jól bánni, ha önmagaddal is jól bánsz....


  • Részletes, lépésről lépésre haladó oldásmenet
  • lehetséges célmegfogalmazások
  • egy-egy étkezéshez, testünkhöz kapcsolódó téma jelenbeli és múltbéli érzelmi oldása
  • részletes felmérő lista és szempontrendszer
  • a témánk korrigálása a Touch for Health módszereivel

Beazonosítjuk, mely területnek van számodra prioritása az alábbi témák közül:

  • étkezés
  • saját testtel való kapcsolat
  • testmozgáshoz való hozzáállás

Program: Anamnézis. Testtartás tudatosság. Előtesztek és bevezető tesztek. Cél vagy objektív referencia kiválasztása az étkezéshez és a saját testünkhöz való viszony javítására. Érzelem beazonosítása. Bevezető felmérések: kellemetlenséget okozó étkezési szokások és viselkedés; a helytelen étkezési szokásokhoz és viselkedéshez kapcsolódó problémás területek; testi kellemetlenségek objektív értékelése; a Lép-hasnyálmirigy, Tüdő és Vastagbél izom-meridián-szerv energetikai kapcsolatának felmérése; keresztmozgások. Szem-és fülenergia a céllal kapcsoaltban. Meridián kerék kiegyensúlyozás. Érzelmi stresszoldás a céllal kapcsolatban. Érzelmi stresszoldás ahhoz az időszakhoz, amikor a helytelen étkezési szokásokat kiváltó kellemetlenség megjelent. Táplálkozás tudatosság teszt. Érzelmi stresszoldás a táplálkozás tudatosság tesztben feltárt szükséges változtatások végrehajtásához. Hangbalansz. 5 elem kiegyensúlyozása élelmiszerrel. Az endokrin rendszerhez kapcsolódó izom-meridián-szerv energetikai kapcsolatok kiegyensúlyzása: Hármas melegítő, Keringési szexus, Hasnyálmirigy meridián. Az emésztéshez, felszíváshoz és kiválasztáshoz kapcsolódó izom-meridián-szervi energiák kiegyensúlyzása. ÉSO a jövőben a cél jövőbeni megvalósításával kapcsolatban. Meridián masszázs. Cél, érzelem és bevezető felmérések ellenőrzése. Otthoni gyakorlatok. 

MINDEN technika lépésről lépésre le van írva a jegyzetben, és minden technikát lépésről lépésre be is mutatok. Egyszerre fogsz itt újat tanulni, ismételni, összegezni, értelmezni, rendszerezni, és egy nagyon komoly oldást kapni a saját aktuális témádra.

Előfeltétel: Touch for Health 4.

Időtartam: 9 - kb. 17 óráig.

Résztvevők mondták:

(Olaszországi tanfolyamok után)

"Számomra igazán motiváló erejű volt ez a tanfolyam. Mindig is lenyűgözött a téma, önállóan is folyamatosan tanulmányozom a táplálkozást és a táplálékkiegészítőket, saját magamon kísérletezve, állandóan az érzelmi összefüggéseket kutatva, de soha nem jutottam bennük olyan mélységbe, mint most. Mióta elkezdtem a tanfolyamot, úgy érzem, megtaláltam azt a módszert, amivel valóban összeáll minden. Az oldásmenet további megerősítést adott. Még ha ott helyben, idő hiányában nem is tudtam a teljes folyamatot végigcsinálni, türelmetlenül várom, hogy partneremmel minél előbb, mindkettőnkön befejezhessük! Már ma is egészen más tudatossággal működök, és újult erővel dolgozom az optimális jóllétemen. Azt is érzem, hogy nagyon fontos volt az oktató által bemutatottak lépésről lépésre történő figyelmes követése. Azt éreztem, hogy már az is hatással volt rám és a tudásomra, ahogy az ő munkáját figyeltem: már akkor elkezdődött bennem az önmagammal való munka. Gyakorlás szempontjából azt tapasztaltam, hogy nagyobb érzékenység és magabiztosság alakult ki bennem a technikákkal kapcsolatban. A Class Workbook tanfolyamok tényleg nagyon célratörőek. Nagyon hálás vagyok az oktató érezhető jelenlétéért, és hálás vagyok magamnak is, hogy ilyen élményt és ilyen találkozásokat engedtem be az életembe."

"Maurizio Piva Workbook 3 jegyzete egy olyan utazás, ahol az önmagunkkal való kapcsolat legintimebb részeit tárjuk fel. Táplálkozás, érzelmek és gondolatok képezik ennek az óriási munkának az alapját, amik egymásba fonódva alkotják mindazt, amit önmagunkról gondolunk. Egy megjegyzés: öveket bekötni! Mindenki készüljön fel váratlan és kellemes meglepetésekre. Például a változásra...."

Még nem döntöttél? Iratkozz fel a hírlevélre, hogy értesítést kapj a dátumokról, tanfolyamokról! 

A Maurizio Piva, Olaszország Touch for Health fakultása által kidolgozott, IKC által elfogadott Touch for Health Class Workbook sorozat azért jött létre, hogy segítségükkel tökéletesíteni tudd a Touch for Health szintézis tudásanyagával való munkád és kompetenciád. Egy olyan Regisztrált Touch for Health oktató felügyelete alatt fogod használni, akinek felhatalmazása van ezeknek a tanfolyamoknak az oktatására. A 3 jegyzet előre megadott eljárásokon keresztül vezet végig a Touch for Health gyakorlati alkalmazásán. Az első három tanfolyam olyan célok kiegyensúlyozásával dolgozik, amik elsősorban a Touch for Health-ből ismert Egészség Háromszögének egy-egy oldalához kapcsolódnak.

A Class Workbook 1. a fizikai aspektusok javítására szolgáló célokra és eljárásokra fókuszál, azaz az élet bármilyen területén végzett mozgásokkal dolgozik. A Class Workbook 2 a kommunikáció, a vonzalom kifejezése, a kapcsolataink és az érzelmi egyensúly támogatását segítő célokra és eljárásokra fókuszál. A Class Workbook 3 az étkezéssel és a testünkkel való kapcsolatunkkal összefüggő célokat dolgozza meg.

A jól követhető, részletes jegyzet első részben feljegyezheted, amit a Touch for Health oktatód csinál a technikák bemutatásakor. Így lépésről lépésre követni tudod a folyamat minden aspektusát, segíti a fókuszt és a bemutatottak írásos rögzítését, és később referenciaként szolgálhat az önálló munkához, akár a tanfolyamon, akár azon kívül. Az oktatód aztán végigveszi veletek a folyamatot, hogy biztosítsa a megértést, és lehetővé tegye az esetleges javításokat.

Ezekkel a tanfolyamokkal a Touch for Health kompetenciád és tudásod ugrásszerűen nőni fog.