Class Workbook 2. - munka az érzelmekkel - 2 nap

Időpont: 2023. november 18-19.

Oktató: Pisták Dóra - Touch for Health oktató, Touch for Health Metafórák oktató
Helyszín: 1124 Budapest, Thomán István utca 8.
Ár: 48.000 Ft jegyzettel együtt
Előfeltétel: Touch for Health 4.
A Class Workbook tanfolyamok tetszőleges sorrendben, külön is végezhetők!

A tanfolyam tartalma:

  • részletes érzelmi és energetikai állapotfelmérés az érzelmi témával kapcsolatban
  • 50 lehetséges célmondat, kommunikáció, önkifejezés, bizalom, vonzalom, baráti kapcsolatok, függetlenség, munkakapcsolatok és tanulási témákhoz
  • Előzetes felmérési lehetőségek
  • 5 elem és meridián óra áttekintése és kiegyensúlyozása
  • Érzelmi stresszoldások
  • Színek bővített magyarázata
  • Az érzelmi kifejezés blokkjai
  • Mindez az egész folyamatot bemutató oldással, részletes oldásmenettel.

Program: Anamnézis. Testtartás tudatosság. Bevezető tesztek, előtesztek. Cél vagy objektív referencia kiválasztása a listából, a kapcsolatok, a kommunikáció és az életminőség javítására. Érzelem teszt. Bevezető felmérések: kellemetlenséget okozó események; potenciális kellemetlenséget képviselő emberi kapcsolatok; kellemetlenséghez tartozó testérzetek; a Gyomor, Lép-hasnyálmirigy és a Hármas melegítő izom-meridián-szervi energia kapcsolatainak felmérése; keresztmozgások. Szem-és fülenergia a céllal kapcsolatban. 5 elem kiegyensúlyozás a célra. Érzelmi stresszoldás a céllal kapcsolatban. Érzelmi stresszoldás a múltban. Színbalansz. Az izom-meridián-szervi energia kiegyensúlyozása az érzelmi komponensre koncentrálva: Fa minőségek, Tűz minőségek, Föld, Fém és Víz minőségek. Hangbalansz. Erzelmi stressszoldás a jövőben a cél megvalósításához. Meridián masszázs. Cél és érzelem újra ellenőrzése, bevezető tesztek ismétlése. Otthoni gyakorlatok. 

Előfeltétel: Touch for Health 4.

Időtartam: 9 - kb. 17 óráig.

Résztvevők mondták:

"Szakmailag elképesztő precíz probléma feltárást és komplex kineziológiai oldásmenetet kaptam a tanfolyam során. Sokkal mélyebben fogok tudni vele egy nagyobb problémát megdolgozni. Nagyon élveztem a színbalance erejét, elképesztő erős tud lenni, sose gondoltam volna és kliensként egy csomó új aspektusa is feljött az adott oldási témának, amivel úgy éreztem, hogy egy hatalmas tehertől szabadultam meg és "könnyebb" lettem általa. Mélyült a szakmai tudásom, magabiztosabbá tett és kliensként mázsás súlyoktól szabadultam meg. Hálás vagyok érte. Csak ajánlani tudom a TFH-et használó, tanuló kineziológusoknak!" - T.T.I.

"Ismét fantasztikus 2 napot tölthettem el. A csoportban sok volt az ismerős, hiszen, aki egyszer Dórihoz jön tanfolyamra, utána már ragaszkodni fog hozzá. A Class Workbook 2, a Touch for Health érzelmi oldala mind kezelőként, mind kliensként lemegy a mélységekig. Még annak is tud újat mutatni, aki már jól megdolgozta magát, illetve évek óta praktizál. Az oktató nagyon felkészült volt. Dóri "mindent is" át akar adni a rendelkezésre álló idő keretein belül, és azon túl is. :-) A korábban megszerzett tudás mélyül, kiegészül. Egy új, komplexebb kezelési menetet kaptam a kezembe. A saját témámmal kapcsolatban újabb felismeréseket és gyógyítást kaptam, szakemberként kliensemet végig vittem egy nagyon komplex kezelési meneten." SZ.M.A.

"A Class Workbook tanfolyam kihagyhatatlan annak, aki kezelőként szeretne tisztán, szakmailag pontosan dolgozni - és nem utolsó sorban érteni, mit miért csinál. Kezelőként élveztem ahogy kibontakozik a kliensem témája és egyre mélyebb összefüggéseket értünk meg. Kliensként lenyűgözött, milyen mélyre tud vinni egy színbalansz. Szó szerint kigyulladt a lámpa a fejemben :-) egy felismeréstől." Nagy Júlia

Olaszországi résztvevők mondták:

"Ez a hétvége a Workbook 2-vel nagyon szép és intenzív személyes élmény volt, a Workbook 1-hez hasonlóan nagyon hasznos is. Az, hogy ilyen oldásmenettel dolgozhatunk a gyakorlati munkánk kezdeténél alapvető fontosságú, olyan, mintha folyamatos támogatást kapnánk a módszerrel megtett első lépéseinknél. Ez alkalommal a kiegyensúlyozás nagyon mélyen megérintett. Napi rutinomban mindig tudatosan megvizsgálom, milyen érzelmi terhet kell még integrálnom. És minden nap újat találok! Úr Isten! De ez alkalommal tényleg ledöbbentett, mennyi minden tud felszínre törni egyidőben, egyetlen ülés alatt. A Workbook tanfolyamok,és a TFH általánosságban, tényleg segítik a tudatosulást, mintha térképet adnának; valahol elindulsz, és a "sejtintelligencia" vezetésével eljutsz ahhoz a végcélhoz, ahol az elme, a test és a lélek egységbe kerül, és igazán rátalálsz Önmagadra. Befejezésül egyre lelkesebb és lelkesebb vagyok, mert már az előző tanfolyamtól kezdve mély változásokat tapasztalok magamon."

"Nagyon tetszenek ezek a tanfolyamok, különleges eszközt adnak a kezembe! A tegnapi partnerem este köszönő üzenetet küldött, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy nagyon jó hatással volt rá a munka!"

"Nagyon pozitív tapasztalataim vannak. Szeretem nézni, ahogy az oktató dolgozik, ahogy egy önkéntesen bemutatja a folyamatot, lépésről lépésre, teljesen jól követhetően. Már az elején, az információs ív kitöltésénél egy lehetséges cél felé irányítjuk a figyelmet, miközben a partnerünk anamnézisét felvesszük. Az oldásmenet támogatja a kommunikációt, fokozza a partner jóllétét, majd elvezet a kiegyensúlyozó technikákhoz. Azon kívül, hogy világossá válik az érzelmi működés, szinte azonnali fizikai javulást is hoz. Köszönöm! Ne felejtsünk el jegyzetelni! Akkor se, ha úgy érezzük, több már nem fér be a fejünkbe. Kitartás!"

"Megnyugtató végre megérteni, mennyire meghatározhatják a jelenbeli és múltbéli érzéseink a gondolatainkat, melyek alapján a jövőbeli döntéseinket hozzuk. Ez a protokoll lehetőséget ad a kavargó gondolatok közti elmerülésre, hogy megtanuljuk egyfajta érzékenységgel meghallgatni és szívből megérezni magunkat. Egy aprólékosan kidolgozott tudáshalmaz, mely segítségével darabonként rakjuk ki az Élet-nek hívott puzzle-t. A szerző mesteri aprólékosságának köszönhetően a Workbook 2 mindenki számára segít megérteni és elmélyíteni az érzelmekhez kapcsolódó gondolatok dinamikáját."

"Az egész eljárást nagyon hasznosnak találtam. A bevezető felmérés sokat segít feltárni a helyzetet, és megtanulni, hogy közelítsünk meg egy témát, milyen technikát érdemes használni, hogy az alkalmazott módszer személyre szabott legyen. Megtanít segíteni abban, hogy a kliens valóban a saját érzéseire koncentráljon, arra, ami számára tényleg fontos. Az összes technika borzasztóan hasznos, mert idővonalban dolgozunk, múltbéli eseményeken, jelenbeli érzéseken, jövőbeli szándékokon és célokon, megtisztítanak, hogy helyet adjanak az újnak. Nagyon hatékony technikák, kliensként megtapasztalva őket, segítettek megérezni, mennyire fontosak és hasznosak. A fizikai változások azonnaliak, az érzelmiek mély fejlődés lehetőségét hordozzák magukban. A kitölthető oldásmenet segít a végbemenő változások megfigyelésében, és hogy semmit se hagyjunk ki a folyamatból. Mivel minden lényeges lehet, semmit nem bíz a véletlenre."

Még nem döntöttél? Iratkozz fel a hírlevélre, hogy értesítést kapj a dátumokról, tanfolyamokról! 

A Maurizio Piva, Olaszország Touch for Health fakultása által kidolgozott, IKC által elfogadott Touch for Health Class Workbook sorozat azért jött létre, hogy segítségükkel tökéletesíteni tudd a Touch for Health szintézis tudásanyagával való munkád és kompetenciád. Egy olyan Regisztrált Touch for Health oktató felügyelete alatt fogod használni, akinek felhatalmazása van ezeknek a tanfolyamoknak az oktatására. A 3 jegyzet előre megadott eljárásokon keresztül vezet végig a Touch for Health gyakorlati alkalmazásán. Az első három tanfolyam olyan célok kiegyensúlyozásával dolgozik, amik elsősorban a Touch for Health-ből ismert Egészség Háromszögének egy-egy oldalához kapcsolódnak.

A Class Workbook 1. a fizikai aspektusok javítására szolgáló célokra és eljárásokra fókuszál, azaz az élet bármilyen területén végzett mozgásokkal dolgozik. A Class Workbook 2 a kommunikáció, a vonzalom kifejezése, a kapcsolataink és az érzelmi egyensúly támogatását segítő célokra és eljárásokra fókuszál. A Class Workbook 3 az étkezéssel és a testünkkel való kapcsolatunkkal összefüggő célokat dolgozza meg.

A jól követhető, részletes jegyzet első részben feljegyezheted, amit a Touch for Health oktatód csinál a technikák bemutatásakor. Így lépésről lépésre követni tudod a folyamat minden aspektusát, segíti a fókuszt és a bemutatottak írásos rögzítését, és később referenciaként szolgálhat az önálló munkához, akár a tanfolyamon, akár azon kívül. Az oktatód aztán végigveszi veletek a folyamatot, hogy biztosítsa a megértést, és lehetővé tegye az esetleges javításokat.

Ezekkel a tanfolyamokkal a Touch for Health kompetenciád és tudásod ugrásszerűen nőni fog.