Class Workbook 1. - test, testmozgás és fájdalom (minimum 16 óra)

Időpont: 2024. március 9-10. szombat-vasárnap, 9-17 óráig.

Oktató: Pisták Dóra - Touch for Health oktató, Touch for Health Metafórák oktató
Helyszín: 1124 Budapest, Thomán István utca 8.
Ár: 45.000 Ft + jegyzettel együtt
Előfeltétel: Touch for Health 4. Az egyes Class Workbook tanfolyamok tetszőleges sorrendben, külön is végezhetők!

  • Teljes és részletes oldásmenet a testmozgás javítása, elősegítése, kellemessé tétele érdekében.
  • lehetséges célmegfogalmazások
  • a mozgás és testtartás megfigyelésének szempontjai
  • részletes felmérő lista és szempontrendszer
  • a témánk korrigálása a Touch for Health módszereivel

A Touch for Healht 4-es szinten már tanultunk a testtartás analízisről, amit ezen a tanfolyamon kibővítünk: több testtájat fogunk vizsgálni, még több izmot fogunk tesztelni. Majd beazonosítjuk, mely területnek van számodra prioritása az alábbi témák közül:

  • egy adott testrész, testtáj fájdalma, kellemetlensége, mozgási nehézsége
  • összetett mozgások
  • konkrét tevékenységhez kapcsolódó mozgások

Program: Mozgás-anamnézis. Testtartás analízis. Bevezető tesztek és előtesztek. Cél vagy objektív referencia meghatározása lista alapján, a mozgás javításához. Érzelem beazonosítása. Mozgástartomány, kellemetlenségek, kapcsolódó meridiánok és szervi energiák, problémás területek áramkör lokalizálása, keresztmozgások. Szem- és fülenergia a céllal kapcsolatban. A 14 meridián fiy-as-you-go balansza a célra. Akut állapotokat kiegyensúlyozó eljárás kiválasztása. Testtartás újraellenőrzése, és testtartás kiegyensúlyozás. A problémás területek lokális kiegyensúlyozása, meridián-izom-szerv kapcsolat figyelembevételével. További kiegyensúlyozások a cél és a szükségesség függvényében: járás teszt, meridián séta, izomkapcsolatok, testtartás stressz oldása, keresztmozgások. A védelmi energia technikája, és meridián masszázs. A cél, az érzelem és a bevezető tesztek ellenőrzése.

MINDEN technika lépésről lépésre le van írva a jegyzetben, és minden technikát lépésről lépésre be is mutatok. Egyszerre fogsz itt újat tanulni, ismételni, összegezni, értelmezni, rendszerezni, és egy nagyon komoly oldást kapni a saját aktuális témádra.

Előfeltétel: Touch for Health 4.

Időtartam: 9 - kb. 17 óráig.

Résztvevők mondták:

(Olaszországi tanfolyamok után)

"Nagyon tetszett, hogy a jegyzet lépésről lépésre végigvezet az egész folyamaton, így mindig tudom ellenőrizni magam, hogy jól csinálom-e, amit csinálok. Lenyűgöztek az elért eredmények, nagyon hasznosnak érzem, hogy a tanult technikákat még jobban elsajátíthatjuk, hogy megtanuljuk, hogyan válasszuk ki a legjobbakat az egyes problémákhoz, és hogy hogyan lehet az egészet egységként használni. Kiváló módszer az emberek megsegítésére, a saját testtudatosság növelésére és korlátaink megismerésére."

"Nagyon elégedett vagyok a kurzussal, mert végre sikerült összerakni az eddig tanultakat, egyedülálló formában, rengeteg gyakorlati tanáccsal tarkítva. Segít átlátni a tanultakat, és megérezni a különbséget az egyes technikák között, hogy a kliens céljának legmegfelelőbbet tudjuk kiválasztani".

"Nagyon tetszett a tanfolyam, segített elmélyíteni, átismételni a technikákat. Ezzel a jegyzettel lehetetlen hibázni."

"A tanfolyam a tanult technikák átismétlése, olyan formában összeállítva, hogy akár több ülésen végigvivő célokat fogalmazhassunk meg, egy olyan vonalvezetést követve, melynek mentén több lehetőséget is megvizsgálhatunk. Természetesen a csoportos munka alapvető, szórakoztató és fontos."

"Nagyon hasznos tapasztalat volt, és a témám mélységében dolgozta meg. Összességében véve kifejezetten varázslatos volt felfedezni, hogy kell egy folyamatot végigvinni, és egységbe gyúrni az eddig tanultakat."

"Számomra nagyon fontos tanfolyam volt, újra átismételni a már régen nem használt technikákat. Fantasztikus, hogy egy jól követhető oldásmenetet kaptunk, nagyon jól van megcsinálva a jegyzet."

Még nem döntöttél? Iratkozz fel a hírlevélre, hogy értesítést kapj a dátumokról, tanfolyamokról! 

A Maurizio Piva, Olaszország Touch for Health fakultása által kidolgozott, IKC által elfogadott Touch for Health Class Workbook sorozat azért jött létre, hogy segítségükkel tökéletesíteni tudd a Touch for Health szintézis tudásanyagával való munkád és kompetenciád. Egy olyan Regisztrált Touch for Health oktató felügyelete alatt fogod használni, akinek felhatalmazása van ezeknek a tanfolyamoknak az oktatására. A 3 jegyzet előre megadott eljárásokon keresztül vezet végig a Touch for Health gyakorlati alkalmazásán. Az első három tanfolyam olyan célok kiegyensúlyozásával dolgozik, amik elsősorban a Touch for Health-ből ismert Egészség Háromszögének egy-egy oldalához kapcsolódnak.

A Class Workbook 1. a fizikai aspektusok javítására szolgáló célokra és eljárásokra fókuszál, azaz az élet bármilyen területén végzett mozgásokkal dolgozik. A Class Workbook 2 a kommunikáció, a vonzalom kifejezése, a kapcsolataink és az érzelmi egyensúly támogatását segítő célokra és eljárásokra fókuszál. A Class Workbook 3 az étkezéssel és a testünkkel való kapcsolatunkkal összefüggő célokat dolgozza meg.

A jól követhető, részletes jegyzet első részben feljegyezheted, amit a Touch for Health oktatód csinál a technikák bemutatásakor. Így lépésről lépésre követni tudod a folyamat minden aspektusát, segíti a fókuszt és a bemutatottak írásos rögzítését, és később referenciaként szolgálhat az önálló munkához, akár a tanfolyamon, akár azon kívül. Az oktatód aztán végigveszi veletek a folyamatot, hogy biztosítsa a megértést, és lehetővé tegye az esetleges javításokat.

Ezekkel a tanfolyamokkal a Touch for Health kompetenciád és tudásod ugrásszerűen nőni fog.