Metaforák

Haladó érzelmi munka szimbólumokkal: Touch for Health Metaforák

Időpont: 2024. június 1-2. szombat-vasárnap

Oktató: Pisták Dóra - Touch for Health oktató, Touch for Health Metaforák oktató
Helyszín: 1124 Budapest, Thomán István utca 8.
Ár: 54.000 Ft jegyzettel együtt (ismétlőknek 50% kedvezmény) 
(A jegyzet ára nőhet, az aktuális változásról legkésőbb 10 nappal a tanfolyam előtt tudok információt adni). 
Előfeltétel: Touch for Health 3.

A Metaforák tanfolyammal egy mély érzelmi utazásba kezdünk. Képekkel, szimbolikus jelentésekkel dolgozunk, érzetekkel, asszociációkkal. Nem csak a témánkhoz kapcsolódó érzelmeket tudatosítjuk, hanem felfedezzük a mélyben rejtőző hozzáállásunkat, belső mozgatórugóinkat is. 

Miért érdemes megtanulni a metaforák használatát?

Ez a tanfolyam a Touch for Health elsősorban érzelmi munkával foglalkozó tanfolyama. Magasabb szintre emeli a kiegyensúlyozási folyamatot, még erősebben bevonja a klienst az önmagával való munkába. Jelentősen fejleszti a kineziológiai munkában elengedhetetlen verbális és kommunikációs képességeket.

A Touch for Health-ben minden izomhoz, meridiánhoz, és az öt elemhez metaforák kapcsolódnak. Segítségükkel még mélyebb megértésre teszünk szert magunkról és a világról. Az 5 elem 55 metaforájával, a 14 meridián/szerv funkcióval, és a 42 izom anatómiai/funkcionális/mozdulathoz kapcsolódó aspektusaival összesen 111 belső képet építhetünk be a kiegyensúlyozó folyamatainkba. Tanuld meg, hogy vezesd végig a hozzád fordulókat a céljaik világos megfogalmazásán, és a bennük zajló folyamatok mélyebb megértésén.

A metaforák segítségével képessé válunk könnyebben kimondani, vagy legalább átgondolni a céljainkhoz tartozó számos tényezőt és a kapcsolódó kiegyensúlyozatlanságokat.

Önmagában a metaforáról való beszélgetés és gondolkodás képes a meridián energiákat kiegyensúlyozni, sőt, a tapasztalatok alapján jóval erősebb izomválaszt kapunk a metaforákkal történő munkával, mint nélkülük. 

A metaforával való kontempláció mentális folyamata stimulálja az agy különböző területeinek párhuzamos, egyidejű működését, a teljes lényünket bevonva a folyamatba, még többet aktiválva mindazokat a belső erőforrásainkat, amiket a céljaink megvalósítására fordíthatunk. 

Mit kapsz a Touch for Health Metaforák tanfolyamon?

Megtanulod a dialógus és vizualizáció alkalmazását a kiegyensúlyozási folyamatban. Megérted, miért fontos emlékezni, milyen érzés jól lenni, és segítesz másoknak gesztusaik, hiedelmeik és hajlamaik megértésében. Az önreflexiós folyamatok támogatásával pedig mélyebb változásokat fogsz tudni elérni. 

 • A teljes folyamat bemutatása a meridiánok és az 5 elem metafóráival
 • A célmeghatározás, az analóg skálák és az attraktor érték alkalmazása
 • Az 5 elem metaforái, személyiségfejlődési fázisok
 • Alapfogalmak és technikák ismétlése
 • Nem utolsó sorban pedig saját aktuális témád mély megdolgozása

Mit fogsz gyakorolni:

 • Az 5 elem balanszot
 • A meridián kerék szerinti balanszot
 • A menet közbeni balanszot
 • Egyes eljárások pontosítását

Miben fogsz még fejlődni:

 • A célmeghatározásban
 • A kérdezéstechnikában
 • Saját ügyeidben és önismeretedben.
 • Még jobban megismered a Touch for Health-ben használt meridiánokat, izmokat és szerveket.
 • Egyedülálló és különleges utat találsz a kliensmunkádhoz.
 • Kreatív, jobb agyféltekés kineziológiai megközelítés.
 • Akár önmagunk kiegyensúlyozására is kiváló eszköz lehet.

Várlak szeretettel a Metaforák tanfolyamon!

Életképek

A tanfolyamokon lehetőséged van preferenciád szerint állva vagy fekve dolgozni. Mindenkinek biztosítok kezelőágyat.

Hallgatói csoportba írta kedves tanítványom:

"Szeretettel ajánlom mindenkinek! Aki ebben a csoportban van, annak nem kell Dóra oktatói képességét, hozzáállását bemutatni. Ti már tudjátok, hogy tőle a legtöbbet kapjátok. A tanfolyamról: ismételhetsz, és gyakorolhatod az izomtesztelést, mélyíti az 5 elem tanáról való tudásod. Vigyázz, mert a gyakorlás során nálad is mélyre megy! Amióta elvégeztem a Metafórákat, előtérbe helyezem a kezeléseim során. A kliens részéről azon túl, hogy fizikai síkon beindulnak a szükséges energiák, a metafórák átbeszélése során ő maga jön rá, ő mondja ki a problémáját akadályozó, mélyen rejlő okokat. Szóval fantasztikus élmény!"

Szendrei-Molnár Andrea

"Hatalmas utazás volt, apró egyszerű céloktól olyan mélységekbe eljutni,amit nem is gondoltam volna. Talán ami a legjobban megfogott, hogy mindig a felszínre került a valós oka, akadálya az adott dolognak. Ha valaki szeretné megismerni mind magát,mind azt akivel dolgozik egy izgalmas utazáson keresztül, látni,hogy bukkan ki egy felszínesnek látszó, könnyű célból egy olyan élettörténet,ami sokszor 10-20 éves is megvan már és tudatalatt még mindig hat, dolgozik, gátol és hogy körvonalazódik ki a megoldás útja is mellé akkor mindenképp itt a helye. "

Balogh Eszti