Ég és Föld között - 2 nap

Időpont: tervezett időpont: 2025. február 8-9.

Oktató: Pisták Dóra - Touch for Health oktató, Touch for Health Metaforák oktató
Helyszín: 1124 Budapest, Thomán István utca 8.
Ár: 52.000 Ft jegyzettel együtt. Előfeltétel: Touch for Health 3. 

Időtartam: 9-től 17 óráig

Szeretnéd a maximumot profitálni ebből a tanfolyamból? Válaszd együtt a Luo Energiák tanfolyammal. A Luo Energiák és az antik Shu pontok (Ég és Föld között) tanfolyamokon a változást akadályozó meridián energiákat szabadítjuk fel, és támogatjuk az új, pozitívabb működés megvalósítását. Még mélyebb önvizsgálati és kiegyensúlyozó lehetőségek a bennünk működő energiák segítségével.

A Shu pontok a Hagyományos Kínai Orvoslás legfontosabb és legtöbbet használt pontjai közé tartoznak. Nevük szállítást jelent. A Shu pontokon keresztül kerülünk energetikai kapcsolatba a külvilággal. Maguk a pontok elektromágneses üzenetet küldenek a testnek, ezek alapján alakulnak ki a testben létrejövő fizikai jelenségek, a külső hatások elleni védekezés szükségességének megfelelően, és segítségükkel képes a test fizikai választ adni a külső hatásokra. 

Érzelmi munka

Ezen a kétnapos tanfolyamon ezeknek a pontoknak a kiegyensúlyozó felhasználását és érzelmi minőségeit tanuljuk meg. 

Test és izmok

Strukturális problémák, fájdalmak okával dolgozunk: ha a test energetikai védelmi vonala nem elég erős, a szervek védelmében a mozgásrendszerbe küldi a test a negatív hatások energiáját. 

Energia 

Az antik Shu pontok összekötik az embert az éggel és a földdel. A belsőnk és a külvilág kapcsolatát képviselik. A HKO-ban elsődleges jelentőségűnek számítanak, nem csak gyógyítói minőségeik, hanem spirituáis aspektusaik miatt is.

Az antik Shu pontok az energetikai védvonalaink, ha egyensúlyban vannak, elbírunk a minket érő hatásokkal. Használhatók kiegyensúlyozásra illetve a védelmi mechanizmusok erősítésére meglévő problémák esetén, vagy energetikai prevencióra is. Az antik Shu pontok érzelmi és hozzáállás beli tartalmakat és jelentéseket is hordoznak. A velük végzett, vagy velük kiegészített energetikai munka további megértéseket biztosít, és aktiválja mindazokat az érzelmek miatt blokkolt energiákat, amikre szükségünk van a teljes potenciálunk kiteljesítéséhez.

Az Ég és Föld tanfolyam megintcsak nagyon ütősre sikeredett. Az ember nem is gondolná hogy még milyen formában lehet összefüggéseket találni az emberi test és annak balansza alapján. Én köszönöm Dóri Neked, hogy még mindig az a nagyon is hiteles és felkészült oktató vagy aki folyamatosan képzi magát és a lelkesedésed egy pillantra sem lankad! Kifejezetten annak örülök hogy amióta a kineziológiai pályára léptem Nálad kezdtem és mostanra már egy olyan stabil és használható tudást érzek a kezemben amit azok is éreznek akik ezt követően az én segítségem által oldódnak. - Póczik Tímea 

Mit fogunk tanulni - összesen 8 önálló folyamatban:

  • a Touch for Health 4-ből megismert akupresszúrás tartópontok haladó alkalmazási lehetőségeit az 5 elem és a meridián kerék szerinti kiegyensúlyozásban.
  • Az antik Shu pontok kiegészítő alkalmazását 5 elem vagy meridián kerék kiegyensúlyozás hatásának megerősítésére. Akkor alkalmazzuk, amikor valakinek általánosságban gyengék a védelmi mechanizmusai. 
  • A Shu pontok önálló kiegyensúlyozási alkalmazását, és az egy elemhez tartozó pontok korrekcióját a védelmi vonalak erősítésére - az 5 elemben és a meridián órában is. 
  • Az antik Shu pontok prevenciós alkalmazási lehetőségét.
  • A prioritás ujjmódot -  hogy tudd, hogy valóban azzal a témával, érzelemmel, korrekcióval kell-e kezdened a munkát, vagy van, ami jobb vagy fontosabb.
  • A prioritás túlenergia meghatározását.
  • Gyakoroljuk és mesteri szintre fejlesszük a megtámasztó módot - ami nem csak az izom reaktivitások esetén lehet hasznos, hanem bármilyen információ tárolására.
  • A tanfolyam koronája pedig egy hosszú oldásmenet lesz, ahol az antik Shu pontok minőségeit és jellemzőit (érzelmekkel, elsődleges és másodlagos kulcsszavakkal) egy konkrét témával kapcsolatban fogjuk alkalmazni, növelve a téma iránti tudatosságot egy mély energetikai balansz során. 
  • A szervezet energiaigényének helyreállításával megelőzöd, hogy a negatív hatások a mozgásrendszerben rakódjanak le.  

Maga a tanfolyam technikailag, szakmailag nagy kihívás. Gyakoroltatja a már ismert eljárásokat, és magasabb szintre emeli a jártasságot. Tökéletes párja a Luo energiák tanfolyamnak. 

Fantasztikus utazásunk volt ismét ezen a tanfolyamon. Sok új információt és tapasztalatot kaptunk az antik Shu pontokkal kapcsolatban. Először picit talán ijesztő is volt a sok adat, de ahogy szépen belejöttünk a folyamatokba, rájöttem, hogy ez bizony egy nagy telitalálat. Ahogyan eljuthatunk az ártó külső energiákkal szembeni általános védekezési képesség erősítésétől egy konkrét cél eléréséig, az nagyon felszabadító. Ezekkel a pontokkal dolgozni elsőre nem egyszerű, de nagyon nagy élmény. A saját témám is kapott egy olyan mély kiegyensúlyozást, ami azonnal érezhető volt, de most, pár nap távlatában (és a kitesztelt házi feladat segítségével is) határozottan megkönnyebbültem. 
Tényleg köszönöm a hétvégi élményeket, valóban eljutottam az "ajjajjj, mit keresek én itt?" érzéstől a "tyű, aha, wow, értem" érzésig. - Dömény Bogi

A Class Workbook tanfolyamokhoz hasonlóan az Ég és Föld között tanfolyamot is Maurizio Piva, Olaszország fakultása dolgozta ki. A 2023-as oktatói update-en adta át a felhatalmazást oktatására, jelenleg az országban csak én oktathatom. Ez a tanfolyam is része azoknak a lehetőségeknek, amit a Touch for Health-et kedvelőknek szeretnék biztosítani, tudásuk gyakorlásához és kibővítéséhez.