Ég és Föld között - 2 nap

Időpont: 2024. április 6-7.

Oktató: Pisták Dóra - Touch for Health oktató, Touch for Health Metaforák oktató
Helyszín: 1124 Budapest, Thomán István utca 8.
Ár: 48.000 Ft jegyzettel együtt. Előfeltétel: Touch for Health 3. 

Időtartam: 9-től 17 óráig

Szeretnéd a maximumot profitálni ebből a tanfolyamból? Válaszd együtt a Luo Energiák tanfolyammal. A Luo Energiák és az antik Shu pontok (Ég és Föld között) tanfolyamokon a változást akadályozó energiákat szabadítjuk fel, és támogatjuk az új, pozitívabb működés megvalósítását. Még mélyebb önvizsgálati és kiegyensúlyozó lehetőségek a bennünk működő energiák segítségével.

A Shu pontok a Hagyományos Kínai Orvoslás legfontosabb és legtöbbet használt pontjai közé tartoznak. Nevük szállítást jelent. A Shu pontokon keresztül kerülünk energetikai kapcsolatba a külvilággal. Maguk a pontok elektromágneses üzenetet küldenek a testnek, ezek alapján alakulnak ki a testben létrejövő fizikai jelenségek, a külső hatások elleni védekezés szükségességének megfelelően, és segítségükkel képes a test fizikai választ adni a külső hatásokra. 

Érzelmi munka

Ezen a kétnapos tanfolyamon ezeknek a pontoknak a kiegyensúlyozó felhasználását és érzelmi minőségeit tanuljuk meg. 

Test és izmok

Strukturális problémáknál, fájdalmaknál is érdemes elővenni őket, mert ha a test energetikai védelmi vonala nem elég erős, a szervek védelmében a mozgásrendszerbe küldi a test a negatív hatások energiáját. 

Energia 

Az antik Shu pontok összekötik az embert az éggel és a földdel. A belsőnk és a külvilág kapcsolatát képviselik. A HKO-ban elsődleges jelentőségűnek számítanak, nem csak gyógyítói minőségeik, hanem spirituáis aspektusaik miatt is.

Mit fogunk tanulni - összesen 8 önálló folyamatban:

  • a Touch for Health 4-ből megismert akupresszúrás tartópontok haladó alkalmazási lehetőségeit az 5 elem és a meridián kerék szerinti kiegyensúlyozásban.
  • Az antik Shu pontok kiegészítő alkalmazását 5 elem vagy meridián kerék kiegyensúlyozás hatásának megerősítésére. Akkor alkalmazzuk, amikor valakinek általánosságban gyengék a védelmi mechanizmusai. 
  • A Shu pontok önálló kiegyensúlyozási alkalmazását, és az egy elemhez tartozó pontok korrekcióját a védelmi vonalak erősítésére - az 5 elemben és a meridián órában is. 
  • Az antik Shu pontok prevenciós alkalmazási lehetőségét.
  • A prioritás ujjmódot -  hogy tudd, hogy valóban azzal a témával, érzelemmel, korrekcióval kell-e kezdened a munkát, vagy van, ami jobb vagy fontosabb.
  • A prioritás túlenergia meghatározását.
  • Gyakoroljuk és mesteri szintre fejlesszük a megtámasztó módot - ami nem csak az izom reaktivitások esetén lehet hasznos, hanem bármilyen információ tárolására.
  • A tanfolyam koronája pedig egy hosszú oldásmenet lesz, ahol az antik Shu pontok minőségeit és jellemzőit (érzelmekkel, elsődleges és másodlagos kulcsszavakkal) egy konkrét témával kapcsolatban fogjuk alkalmazni, növelve a téma iránti tudatosságot egy mély energetikai balansz során. 

Maga a tanfolyam technikailag, szakmailag nagy kihívás. Gyakoroltatja a már ismert eljárásokat, és magasabb szintre emeli a jártasságot. Tökéletes párja a Luo energiák tanfolyamnak. 

A Class Workbook tanfolyamokhoz hasonlóan az Ég és Föld között tanfolyamot is Maurizio Piva, Olaszország fakultása dolgozta ki. A 2023-as oktatói update-en adta át a felhatalmazást oktatására, jelenleg az országban csak én oktathatom. Ez a tanfolyam is része azoknak a lehetőségeknek, amit a Touch for Health-et kedvelőknek szeretnék biztosítani, tudásuk gyakorlásához és kibővítéséhez.