Kineziológia képzés választása

A megfelelő képzés kiválasztása nehéz döntés lehet. Látszólag sok választási lehetőség áll rendelkezésre, és nehéz kiszűrni, melyik a leginkább neked való. Pedig nem minden kineziológiai képzés egyforma. 

Magyarországon ma több kineziológiai ágat lehet kezdőként tanulni, és három kineziológiai ágból lehet hivatalosan elfogadott vizsgát tenni. Ezek egyike a Touch for Health, ami minden ma ismert kineziológiai ág alapja. A Touch for Health önmagában is egy teljes rendszer. Elsősorban a meridián energiákra ható tényezőkkel dolgozik, hangsúlyos a test, az izmok, az energiáramlás és az érzelmek egyensúlyának helyreállítása. Belőle nőtt ki minden más további kineziológiai módszer, melyek általában ismertnek tekintik eljárásait, így mindegyik magas szintű elsajátításához szükség van a Touch for Health ismeretére. 

Mi az, amit nálam megtalálsz:

Touch for Health kineziológia képzés
  • A Touch for Health egy nemzetközileg elismert és az egyik legelterjedtebb kineziológiai ág. A képzések után nemzetközi certificate-et, magyarul oklevelet kapsz, ami a tanfolyamon való részvételt igazolja. Ezzel a világ bármely országában igazolhatod a tanfolyam elvégzését, illetve folytathatod kineziológiai tanulmányaid.
  • A Touch for Health alapjait négy, egyenként 2 napos alaptanfolyamon sajátíthatod el, ami után hivatalosan elfogadott állami vizsgát tehetsz. Az így elsajátított tudás alkalmassá tesz arra, hogy alapos kiegyensúlyozásokat végezz családodon és ismerőseiden. A haladó tanfolyamok felkészítenek és gyakorlatot biztosítanak arra, hogy kineziológusként is tevékenykedni kezdhess. (Ehhez Magyarországon hivatalos kineziológia vizsgát is tenned kell).
  • Az International Kinesiology College (IKC) regisztrált, licensszel rendelkező oktatója vagyok, és a Touch for Health alaptanfolyamokon kívül itt lehetőséged van rá, hogy szakmai úton fejlődj, és valóban dolgozni és segíteni tudó szakemberré válhass.
  • Minden tanfolyam a Felnőttképzési Adatszolgáltató Rendszerbe bejelentett felnőttképzés, így a tanfolyami díjról kapott számlák elszámolhatók.

Képzési út

Ahhoz, hogy kineziológus legyen belőled, idő kell, nem léteznek rövid utak. Tanulni kell, gyakorolni - először egymáson, aztán ismerősökön, majd "idegeneken", hogy önállóan, biztonságosan és hatékonyan dolgozni tudó szakemberé válj.

A Touch for Health első négy alaptanfolyama után már el fogod tudni dönteni, hogy otthon érzed-e magad a kineziológia világában. A haladó Touch for Health tanfolyamokon - a három, egyenként két napos Class Workbook, a 2 napos Metafórák és az egynapos Luo-Unió tanfolyamon lehetőséged van egyre mélyebb megértést szerezve, a megszerzett tudásod a tanfolyamokon begyakorolva - valódi szakemberré válni.

Nemzetközileg elismert kineziológiai modalitás

A Touch for Health a Magyarországon, magyar oktatóktól elsajátítható 3 fő kineziológiai ág egyike, bár mindegyik alapját képezi és használja, sőt, gyakran ismertnek tekinti eljárásait. A Touch for Health kineziológiai ágból hivatalos magyar kineziológus vizsga is tehető.

Egy szakember szempontjából fontos, hogy legalább egy módszerrel képes legyen magas szinten dolgozni. Ha megszeretted a Touch for Health-et, itt további fejlődési lehetőségek várnak rád!