Kineziológia képzés választása

A megfelelő képzés kiválasztása nehéz döntés lehet. Látszólag sok választási lehetőség áll rendelkezésre, és nehéz kiszűrni, melyik a leginkább neked való. Pedig nem minden kineziológiai képzés egyforma. 

  • Vannak kineziológia iskolák, úgynevezett komplex képzések. Itt több kineziológia ág bizonyos szintjei sajátíthatók el, az oktatók felhatalmazásának megfelelően szelektálva. Előnye lehet a széles látókör, hátránya lehet az "ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit" befejezetlensége. Ha még nem tanultál kineziológiát, érdemes egy választott rendszerben igazán mélyen kiképződnöd, mert ez fogja megadni a később szakmai kompetenciád alapját.
  • Vannak rövid, de önmagukban teljes tanfolyamok, illetve olyan oktatók, akik egy módszernek csak bizonyos szintjét oktathatják, feljebb nem. Ízelítőnek ezek is igen jók.  Ezektől kineziológus szakember nem leszel, viszont meglévő tudásodhoz kiválóan hozzákapcsolható alaptechnikákat kaphatsz. 
  • És vannak olyan képzés-sorozatok, ahol minden egyes szint az előző szinteken megtanultakat erősíti és bontja ki egy teljes egésszé. Ahol megalapozhatod vagy elmélyiítheted a szakértelmed.

Amit nálam találsz: a Touch for Health önmagában is egy teljes rendszer. Elsősorban a meridián energiákra ható tényezőkkel dolgozik, hangsúlyos a test, az izmok, az energiáramlás és az érzelmek egyensúlyának helyreállítása. Belőle nőtt ki minden más további kineziológiai módszer, melyek általában ismertnek tekintik eljárásait, így mindegyik magas szintű elsajátításához szükség van a Touch for Health ismeretére. 

Egy szakember szempontjából fontos, hogy legalább egy módszerrel képes legyen magas szinten dolgozni. Ha megszeretted a Touch for Health-et, itt számos fejlődési lehetőség vár rád:

  • Összesen 154 órás kineziológia képzés, egy önmagában is teljes kineziológiai rendszerben.
  • Komplex képzés, ahol minden elem egymáshoz kapcsolható, egymást erősíti és összefüggésben van.
  • Bármit is tanulj utána, a szakmai munkádnak megingathatatlan gerince lesz.

Képzéseimen az időd és energiád elaprózása, szétszórása nélkül, egy következetes, egymásra épülő tanfolyamsorozaton tudod magas szintű Touch for Health szakemberré képezni magad. Minden, amit itt tanulsz, egy az egyben kapcsolódik minden más tudáshoz, így mindig a meglévő tudásod fog bővülni. Körülbelül 1 év alatt minimum 154 órányi Touch for Health specifikus kineziológia képzésben vehetsz részt, amit még jobban kiegészíthetsz, elmélyíthetsz a tematikus workshopokon. Olyan készségekre tehetsz szert, ami önmagában is elegendő a minőségi kineziológiai munkához, de bárhol máshol tanulj tovább, betonbiztos alapot fognak adni a szakmai utadon. 

A Touch for Health

A Touch for Health világa a Rogers-i emberközpontú megközelítés legkiválóbb képviselője a kineziológiában. Folyamataiban a kliens mindig aktív szerepet játszik, ahol a kiegyensúlyozásokat végző szakember a meridián energiák felmérésével és kiegyensúlyozásával kíséri őt.

Eljárásai rendkívül hatékonyak, és az ember iránti alázat és mélységes tisztelet jellemzi, ahol a kliens mindig a saját problémájának szakértője, míg a Touch for Health kineziológus az oldódás facilitátora.

A Touch for Health-el végzett kineziológiai folyamat éppen ezért az egyik legszebb. A tudatosulást, az oldódást mindig a meridiánok energetikai felmérésével és harmonizálásával végezzük.

A rendszer szépsége és logikája annyira lenyűgözött, hogy a Touch for Health 4 alaptanfolyamán (Touch for Health Szintézis) kívül még Touch for Health Metaforák oktató lettem, illetve a haladó cClass Workbook és Luo Energiák tanfolyamok is elvégezhetők nálam. Ezen kívül az IKC (International Kinesiology College) regisztrált Touch for Health konzultánsa vagyok.

A Touch for Health minden kineziológiai ág alapja. Módszereit munkám 99%-ában használom, önálló módszerként, vagy a kineziológiai ülések részeként.

Touch for Health kineziológia képzés
  • A Touch for Health egy nemzetközileg elismert és az egyik legelterjedtebb kineziológiai ág. A képzések után nemzetközi certificate-et, magyarul oklevelet kapsz, ami a tanfolyamon való részvételt igazolja. Ezzel a világ bármely országában igazolhatod a tanfolyam elvégzését, illetve folytathatod kineziológiai tanulmányaid.
  • A Touch for Health alapjait négy, egyenként 2 napos alaptanfolyamon sajátíthatod el, ami után hivatalosan elfogadott állami (OKFŐ) vizsgát tehetsz. Az így elsajátított tudás alkalmassá tesz arra, hogy alapos kiegyensúlyozásokat végezz családodon és ismerőseiden. A haladó tanfolyamok felkészítenek és gyakorlatot biztosítanak arra, hogy kineziológusként is tevékenykedni kezdhess. (Ehhez Magyarországon hivatalos kineziológia vizsgát is tenned kell).
  • Az International Kinesiology College (IKC) regisztrált, licensszel rendelkező oktatója vagyok, és a Touch for Health alaptanfolyamokon kívül itt lehetőséged van rá, hogy szakmai úton fejlődj, és valóban dolgozni és segíteni tudó szakemberré válhass.
  • Minden tanfolyam a Felnőttképzési Adatszolgáltató Rendszerbe bejelentett felnőttképzés

Fontos: 2020. szeptembertől kizárólag a Felnőttképzési Adatszolgáltató Rendszerbe regisztrált, és a tanfolyamokat is regisztráló felnőttképzők által kiállított adatlapon benyújtott vizsgajelentkezést fogadják el az OKFÖ-nél. Ezért minden esetben ellenőrizd a választott oktató státuszát itt: https://far.nive.hu/publikus-adatok/felnottkepzok-nyilvantartasa

Ezen kívül csak olyan oktatótól tudsz vizsgára menni, aki az OKFÖ-nél is regisztrálva van OKTATÓKÉNT. Erről az oktatónál tudsz tájékoztatást kérni.