Hogyan lehetsz kineziológus?

2022.01.14

Kineziológiai tevékenység nem csak egészségügyi dolgozóként végezhető, azonban a vizsga mindenképpen javasolt, ennek meglétét a természetgyógyászati törvény is előírja. 

Kineziológusként az foglalkozhat emberekkel, akik sikeres kineziológus szakmai vizsgát tesznek. Kineziológia szakvizsgára az mehet, akinek megvan a természetgyógyász és az egészségügyi alapmodul vizsgája is. 

A kineziológia tanfolyam megkezdésének nem előfeltétele a természetgyógyász és az egészségügyi alapmodul tanfolyamok megkezdése vagy a vizsgák megszerzése!

Az egészségügyi alapmodult és a természetgyógyász alapmodult bármely, szimpatikus, választott képzőhelyen el lehet végezni, ennek nem kell egybeesnie azzal a képzőhellyel, ahol később a kineziológia szakmai képzést kapjuk.

Vizsgázni minden esetben az OKFŐ keretein belül lehet. További infók itt: https://www.enkk.hu/files/dokumentumtar/tgyTaj-201119.pdf

További információ: https://www.enkk.hu/index.php/hun/okt-2/tgy/vizsgak-kepzesek

Vizsgajelentkezési határidők: https://www.enkk.hu/files/dokumentumtar/tgyTaj.pdf

Kineziológus szakvizsgára az jelentkezhet, aki:

  • minimum érettségivel rendelkezik
  • elvégezte az egészségügyi alapmodult és sikeres vizsgát tett belőle
  • elvégezte a természetgyógyász alapmodult, részt vett a hozzá tartozó 5 napos életmód táborban, és sikeres vizsgát tett belőle.

A szakmai képzés megkezdhető a két alapmodul elvégzése nélkül is, de a szakmai vizsgához már kell belőlük a sikeres vizsga.

Általában javasolt legalább egy kineziológiai rendszernek magas szintű művelőjévé válnod, ahelyett, hogy elapróznád magad - és aki nincs otthon a Touch for Health Szintézisben, az nehezebben fog elmélyülni más kineziológiai ágak korrekciós eljárásaiban. Haladó kineziológiai módszerek tanfolyamaira nem is mehetsz enélkül.