Coaching és kineziológia

2023.02.27

A coaching egy közösen meghatározott cél érdekében végzett közös munka. Segít jobban megérteni magad, rálátni belső mozgatóerőidre, és saját megoldásaid felfedezésére.

A Touch for Health kineziológiai ága pedig segít az energetikai egyensúlyodat a megfogalmazott célok elérése érdekében aktiválni.

Egyre több coach vesz részt a Touch for Health tanfolyamokon, és örömmel fedezik fel, hogy mennyire kompatibilis egymással a két megközelítés. A Touch for Health-ben kifejezetten célokon dolgozunk, azt kérdezzük meg az izomteszten keresztül a testtől, hogy mire van szüksége ahhoz, hogy a megfogalmazott cél elérése érdekében energiáink aktiválódni tudjanak. 

A Touch for Health-ben ezek az energiák a meridiánokhoz köthetők. A meridiánokban keringő életenergia elsődleges feladata a létfenntartás, illetve az életben meghatározott vagy vállalt feladataink kivitelezésének biztosítása. Ha ezt az energiát bármi - egy érzelem, egy demotivált állapot, vagy kimerültség blokkolja, nem fogjuk tudni azt a céljaink elérése érdekében felhasználni. 

A Touch for Health ezekkel az energiablokkokkal dolgozik - a célmeghatározási folyamat után akár szavak nélkül állítva helyre az energiaáramlást. Így tudunk vele segíteni, hogy a hozzánk forduló kliensnek valóban rendelkezésére álljon minden belső potenciálja. 

Így kiváló kiegészítője, segítője minden coaching vagy mentálhigiénés folyamatnak. Mikor lehet nagy segítség:

  • ha a kliens nehezen nyílik meg - segíti hatékonyan dolgozni akkor is, ha nem tud, vagy nem szívesen beszél magáról
  • ha a folyamat elakad: új információkat, impulzusokat, átgondoln való nézőpontokat nyújthat
  • ha már minden összeállt fejben, de valahogy mégis elmaradnak az eredmények: mert aktiválja a sikeres működéshez, cselekvéshez szükséges energiákat.