Mi a Touch for Health?

2024.01.19

Dr. John Thie-nek, a rendszer kidolgozójának az volt a víziója, hogy legyen minden családban egy kineziológus, aki a Touch for Health biztonságos technikáival segíteni tudja szűkebb és tágabb környezetét.

Magát a rendszert kiropraktőrként dolgozta ki, miután Dr. George Goodheart Alkalmazott Kineziológiai munkásságának megismerése után rájött, hogy a technikák nagy része biztonsággal alkalmazható laikusok (nem orvosok) számára is.

Így megírta 1973-ban megjelent első könyvét, ami azóta is szerte a világban a kineziológiát tanulók millióit vezeti be a szakma rejletmeibe.

Tanfolyamaim között a kezdő szinttől a haladó szintű továbbképzésekig mindenből találsz.

Mi a Touch for Health Kineziológia?

A Touch for Health a világ egyik legismertebb kineziológiai ága.

Biofeedback-ként manuális izomtesztet használ a fizikai, érzelmi, táplálkozási és energetikai stresszek beazonosítására és oldására.

A Touch for Health energetikai kiegyensúlyozásai elősegítik a bennünk lévő potenciál kifejeződésének lehetőségét. Gynegéd, mégis hatékony technikáival csillapítája a fájdalmat, javítja a testtartást, oldja a stressz különböző fajtáit, segít céljaink elérésében, és az egészségmegőrzésben.

A Touch for Health tökéletes mind önmagunk, mindg barátaink és családunk támogatására, emellett akár teljes értékű szakmai út is lehet.

A Touch for Health megközelítése

 • A testnek a helyes működéshez az életenergia megfelelő eloszlására és áramlására van szüksége.
 • Ez az energia elsődlegesen a meridiánok rendszerében áramlik, melyek az erekhez hasonlóan a rájuk jellemző minőségű energiát keringetik és állítják szolgálatunkba.
 • Erre az áramlásra hatnak érzelmek, élelmiszerek, a testtartás, az izmok állapota.
 • A Touch for Health-ben, mint minden kineziológiai módszerben, izomtesztelést használunk az energiaállapotok feltérképezésére, és a kiegyensúlyozás sikerességének ellenőrzésére.
 • A Touch for Health-ben más, nem kineziológiai technikákhoz képest az az egyedülálló, hogy azokat az izmokat keresi, amik valamilyen oknál fogva nem kapják meg a működésükhöz szükséges energiát.
 • Kiegyensúlyozásukra pedig az izom igényétől függően a nyirokkeringésre, a vérellátottságra, az érzelmekre, meridiánokra és más energiákra ható technikákat alkalmazunk.

Mivel ez a rendszer olyan kutatásokon alapul, melyek az izmokat meridiánokhoz, a meridiánokat szervekhez illetve érzelmekhez köti, az izmok kiegyensúlyozásával egyszerre több szinten is segítjük a kiegyensúlyozott működés, élet elérését. És természetesen nem marad ki az érzelmi munka sem!

Néhány érdekesség a tanultakból:

 • Sokak által szinte ismeretlen reflex pontok, amik bizonyítottan segítik a szervek és mirigyek működését (is)
 • Erőteljes eszközök az érzelmi stressz kezelésére
 • Módszerek annak eldöntésére, hogy bizonyos élelmiszerek és táplálékkiegészítők stresszt okoznak-e az emberi energiarendszerben, vagy erősítik-e azt
 • Többezer éves energiakiegyensúlyozó technikák
 • És sok más...