Luo Energiák - 1 nap

Időpont: 2023. május 6.

Oktató: Pisták Dóra - Touch for Health oktató, Touch for Health Metaforák oktató
Helyszín: 1124 Budapest, Thomán István utca 8.
Ár: 28.000 Ft jegyzettel együtt. Előfeltétel: Touch for Health 4. 

Időtartam: 9-től 19 óráig

Ez az egynapos tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének jobban és részletesebben megismerkedni a Luo pontok és meridiánok energetikai, fizikai és érzelmi jellegzetességeivel, egy nagyon komoly szakmai munka keretében. Erősen haladó szintű tanfolyam, sűrű, és nagyon sokat fogunk dolgozni, viszont minden perce hozzájárul a szakmai fejlődésedhez.

Megismered:

 • a Touch for Health 4-ből megismert Luo pontok haladó alkalmazási lehetőségeit az 5 elem és a meridián kerék szerinti kiegyensúlyozásban - gyakorlással együtt.
 • Az izmok energiaellátottságának további ellenőrzési lehetőségét
 • A kisízületek kellemetlenségeinek kiegyensúlyozását: állkapcsi ízület, sternocostalis ízület, gerinc kísízületei, nyakcsigolyák, hátcsigolyák, ágyéki csigolyák kisízületei, könyök, csukló, boka ízület.
 • Cél kiegyensúlyozását Luo pontokkal
 • A prioritás ujjmódot -  hogy tudd, hogy valóban azzal a témával, érzelemmel, korrekcióval kell-e kezdened a munkát, vagy van, ami jobb vagy fontosabb.
 • A megtámasztó módot - ami nem csak az izom reaktivitások esetén lehet hasznos, hanem bármilyen információ tárolására.
 • A Luo pontok alkalmazását az érzelmi stresszoldásban, és a hozzájuk kapcsolódó személyiségfejlődési fázisokat. 

Hogyan segítik a Luo meridiánok energiái az érzelmi stresszoldást?

A kineziológiában elsődlegesen a homlokdudorok tartásával oldjuk az érzelmi stresszt, ezzel segítve a stresszre adott neurológiai válasz semlegesítését. Itt most hozzáadjuk az energiát és a  hozzá tartozó többlet információt is...

Így egyrészt a rendelkezésünkre álló információhoz további tényezőket tudunk hozzáadni, segítve a tudatosulást és a megértést, megfejelve a Luo pontok stimulációjával elindított erőteljes energiával. Így a rendszerben tárolt stressz gyorsabban és mélyebb szinten, tartósabban szűnik meg. 

Például a Máj Luo segít, amikor radikális változásokat szeretnénk az életünkbe, vagy új életet akarunk kezdeni. A nagy változások Luo-ja. Stressze úgy jelenik meg, hogy képtelenek vagyunk megtenni, ami a teljes élethez szükséges, és képtelenek vagyunk elengedni a múlt mérgező emlékeit.

A Luo pontokat akkor nem csak a férj-feleség viszonyban lehet alkalmazni?

A Luo pontokról azt tanultuk, hogy az 5 elemben, illetve a meridián kerékben is, az azonos elemben található meridiánokat kötik össze, és segítségükkel a meridián párból lehet energiát vezetni az energiahiányos meridiánba. 

A tanfolyamon megismerkedünk további energetikai összefüggésekkel, amik utalhatnak a Luo pontok alkalmazásának elsődlegességére, azok energetikai értelmezésével. 

Segíts még jobban, értsd még jobban, csináld még jobban! Mindezt a már ismert Touch for Health technikákkal, a tanultakkal tökéletesen integrálható módon.

Időtartam: 9 - kb. 19 óráig.

A meridiánrendszer segítségével valósul meg az emberi energetikai mechanizmusok szabályozása, táplálása, védelme, a belső és a külső világgal való kapcsolódás. Több meridián kategória létezik, és mindnek megvan a saját privilegizált kapcsolata a bennünk működő energetikákkal. 

 • Fő meridiánok - tápláló energia
 • Ín-izom meridiánok - védelmi energia
 • Különleges vagy extra meridiánok - őseinktől öröklött energia
 • Divergens meridiánok - védelmi és ősi energia
 • Luo meridiánok - vér (kapillárisok)

Tehát a Luo meridiánok a vér meridiánjai, a lélek shen minőségét tárolják, a pszichikai funkcióinkat és az érzelmeinket. A Luo pontok általánosságban véve a világgal való aktuális kapcsolatunkat mutatják. Röviden a Luo meridiánok általános funkciója az:

ÖSSZEKÖTÉS - TÁPLÁLÁS - VÉDELEM

Luo meridián kategóriák:

 • Haránt Luo-k
 • Hosszanti Luo-k
 • És három féle felszíni energetikai kapilláris Luo

HARÁNT LUO-K
Az azonos energetikai helyen lévő meridiánokat kapcsolják össze. Lehetővé teszik az ember és a makrokozmosz közti kommunikációt.

HOSSZANTI LUO-K
A kapcsolatteremtés eszközeit kontrollálják, az embert és annak "külső" struktúráit kötik össze. Komoly pszichikus és pszichoszomatikus funkciójuk van.

Más értelmezésben pedig a pszichikai struktúránkat, ami kisgyermekkortól kezdve alakít minket, egészen felnőttkorig. Így ezekkel a pontokkal akár az életünk korai szakaszaiban történt eseményekre is tudunk a jelenben hatni.

Még nem döntöttél? Iratkozz fel a hírlevélre, hogy értesítést kapj a dátumokról, tanfolyamokról! 

A Class Workbook tanfolyamokhoz hasonlóan a Luo-Energiák tanfolyamot is Maurizio Piva, Olaszország fakultása dolgozta ki. A 2021-es oktatói update-en adta át a felhatalmazást oktatására. Ez a tanfolyam is része azoknak a lehetőségeknek, amit a Touch for Health-et kedvelőknek szeretnék biztosítani, tudásuk gyakorlásához és kibővítéséhez.