Luo Energiák - 1 nap

Időpont: 2023. május 6.

Oktató: Pisták Dóra - Touch for Health oktató, Touch for Health Metaforák oktató
Helyszín: 1124 Budapest, Thomán István utca 8.
Ár: 28.000 Ft jegyzettel együtt. Előfeltétel: Touch for Health 4. 

Ez az egynapos tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének jobban és részletesebben megismerkedni a Luo pontok és meridiánok energetikai, fizikai és érzelmi jellegzetességeivel, egy nagyon komoly szakmai munka keretében. Erősen haladó szintű tanfolyam, sűrű, és nagyon sokat fogunk dolgozni, viszont minden perce hozzájárul a szakmai fejlődésedhez.

Megismered:

 • a Touch for Health 4-ből megismert Luo pontok haladó alkalmazási lehetőségeit az 5 elem és a meridián kerék szerinti kiegyensúlyozásban - gyakorlással együtt.
 • Az izmok energiaellátottságának további ellenőrzési lehetőségét
 • A kisízületek kellemetlenségeinek kiegyensúlyozását: állkapcsi ízület, sternocostalis ízület, gerinc kísízületei, nyakcsigolyák, hátcsigolyák, ágyéki csigolyák kisízületei, könyök, csukló, boka ízület.
 • Cél kiegyensúlyozását Luo pontokkal
 • A prioritás ujjmódot -  hogy tudd, hogy valóban azzal a témával, érzelemmel, korrekcióval kell-e kezdened a munkát, vagy van, ami jobb vagy fontosabb.
 • A megtámasztó módot - ami nem csak az izom reaktivitások esetén lehet hasznos, hanem bármilyen információ tárolására.
 • A Luo pontok alkalmazását az érzelmi stresszoldásban, és a hozzájuk kapcsolódó személyiségfejlődési fázisokat. 

Hogyan segítik a Luo meridiánok energiái az érzelmi stresszoldást?

A kineziológiában elsődlegesen a homlokdudorok tartásával oldjuk az érzelmi stresszt, ezzel segítve a stresszre adott neurológiai válasz semlegesítését. Itt most hozzáadjuk az energiát és a  hozzá tartozó többlet információt is...

Így egyrészt a rendelkezésünkre álló információhoz további tényezőket tudunk hozzáadni, segítve a tudatosulást és a megértést, megfejelve a Luo pontok stimulációjával elindított erőteljes energiával. Így a rendszerben tárolt stressz gyorsabban és mélyebb szinten, tartósabban szűnik meg. 

Például a Máj Luo segít, amikor radikális változásokat szeretnénk az életünkbe, vagy új életet akarunk kezdeni. A nagy változások Luo-ja. Stressze úgy jelenik meg, hogy képtelenek vagyunk megtenni, ami a teljes élethez szükséges, és képtelenek vagyunk elengedni a múlt mérgező emlékeit.

A Luo pontokat akkor nem csak a férj-feleség viszonyban lehet alkalmazni?

A Luo pontokról azt tanultuk, hogy az 5 elemben, illetve a meridián kerékben is, az azonos elemben található meridiánokat kötik össze, és segítségükkel a meridián párból lehet energiát vezetni az energiahiányos meridiánba. 

A tanfolyamon megismerkedünk további energetikai összefüggésekkel, amik utalhatnak a Luo pontok alkalmazásának elsődlegességére, azok energetikai értelmezésével. 

Segíts még jobban, értsd még jobban, csináld még jobban! Mindezt a már ismert Touch for Health technikákkal, a tanultakkal tökéletesen integrálható módon.

Időtartam: 9 - kb. 19 óráig.

A meridiánrendszer segítségével valósul meg az emberi energetikai mechanizmusok szabályozása, táplálása, védelme, a belső és a külső világgal való kapcsolódás. Több meridián kategória létezik, és mindnek megvan a saját privilegizált kapcsolata a bennünk működő energetikákkal. 

 • Fő meridiánok - tápláló energia
 • Ín-izom meridiánok - védelmi energia
 • Különleges vagy extra meridiánok - őseinktől öröklött energia
 • divergens meridiánok - védelmi és ősi energia
 • Luo meridiánok - vér (kapillárisok)

Tehát a Luo meridiánok a vér meridiánjai, így mélyen kapcsolódnak mindahhoz, ami minket táplál, melegít, és a a lélek shen minőségét tárolja, a pszichikai funkcióinkat és az érzelmeinket. Röviden a Luo meridiánok általános funkciója az:

ÖSSZEKÖTÉS - TÁPLÁLÁS - VÉDELEM

Luo meridián kategóriák:

 • Haránt Luo-k
 • Hosszanti Luo-k
 • És három féle felszíni energetikai kapilláris Luo

A fő meridiánok Touch for Health 4. szinten megismert Luo pontjaiból erednek a haránt és a hosszanti Luo meridiánok. Tehát a Luo pontok olyan pontok, amik az ember belső és külső világával való kapcsolattal vannak összefüggésben.

HARÁNT LUO-K
Az azonos energetikai helyen lévő meridiánokat kapcsolják össze. Lehetővé teszik az ember és a makrokozmosz közti kommunikációt.
Nincs meghatározott lefutásuk, hatásuk széleskörű, és nem kötődik pontos útvonalhoz. A meridián pár energetikai frekvenciáját harmonizálva működnek, vagy metaforikusan azt is mondhatjuk, hogy a férjet és a feleséget azonos hullámhosszra és harmóniára hangolják. Gyakran alkalmazzák őket a Luo-Yuan pontok kombinációjával, és 12 van belőlük, minden fő meridiánhoz egy.

HOSSZANTI LUO-K
A kapcsolatteremtés eszközeit kontrollálják, 16 van belőlük. 12 nagyjából a fő meridiánnal párhuzamosan halad, és minden perifériás területtel összekötik azokat, így az embert és annak "külső" struktúráit kötik össze. Komoly pszichikus és pszichoszomatikus funkciójuk van.

A Luo pontok általánosságban véve a világgal való aktuális kapcsolatunkat mutatják.

Más értelmezésben pedig a pszichikai struktúránkat, ami kisgyermekkortól kezdve alakít minket, egészen felnőttkorig. Így ezekkel a pontokkal akár az életünk korai szakaszaiban történt eseményekre is tudunk a jelenben hatni.

A Luo meridiánok kifejezetten a vérhez kapcsolódnak, amiben a lélek a test minden részéhez eljut. Így a Luo meridiánokon keresztül kerülünk kapcsolatba a világgal, és memorizáljuk tudattalan szinten az ebből a kapcsolatból eredő tanulságokat.

A fejlődés különféle szintjein megtapasztalt nehézségek és akadályok az adott szakaszban érintett Luo meridián szintjén nagyobb vérfelhalmozódással járnak. Eszerint az ember a környezetével való találkozást a véren keresztül internalizálja, tehát a Luo meridiánok által, és az így felvett információk a bennünk futó "program" részévé válnak.

A folyamat közben átélt nehézségek láthatóak maradnak a Luo vonalakon, amiken keresztül viszont be tudunk avatkozni, és optimalizálni vagyunk képesek akár a jelenbeli pszichofizikai válaszokat is. 

A Class Workbook tanfolyamokhoz hasonlóan a Luo-Energiák tanfolyamot is Maurizio Piva, Olaszország fakultása dolgozta ki. A 2021-es oktatói update-en adta át a felhatalmazást oktatására. Ez a tanfolyam is része azoknak a lehetőségeknek, amit a Touch for Health-et kedvelőknek szeretnék biztosítani, tudásuk gyakorlásához és kibővítéséhez.